23948sdkhjf

Sweco stärker industriverksamheten och tillsätter ny VD

Thomas Fogelström blir ny VD för Sweco Industry i Sverige och samtidigt genomför bolaget organisationsförändringar inom industrisegmentet.
Med syfte att stärka erbjudandet till industrikunderna förändrar Sweco delar av industriverksamheten. Thomas Fogelström utses till ny VD för Sweco Industry i Sverige och bolaget utökas till 350 konsulter.

Thomas Fogelström arbetar idag i Swecos energibolag som regionchef för enheten Elkraft & Automation, som under hans ledning har växt från 35 till 120 medarbetare. Han har arbetat på Sweco i sju år och var före det VD på Autosolvia, som sedan förvärvades av Sweco.

- Thomas har erfarenhet av att bygga och leda en mycket lönsam verksamhet i Sweco. Han kommer att kunna bidra med nya perspektiv, ett tydligt och bra ledarskap och en rejäl dos energi till vår industriverksamhet, säger Åsa Bergman, VD Sweco Sverige, i ett pressmeddelande.

Sammanslagning
Samtidigt flyttas enheten Elkraft & Automation till Sweco Industry, som efter sammanslagningen får 350 medarbetare.

- Det här känns väldigt utmanande och roligt. Vi har det bästa och bredaste erbjudandet till industrin och nu ser jag fram emot att, tillsammans med övriga industrirelaterade verksamheter i Sweco, utveckla våra affärer och våra uppdrag och verkligen göra avtryck i marknaden, säger Thomas Fogelström.

Thomas Fogelström tillträder 1 april. Sweco Industrys nuvarande VD Lars-Göran Sporre går vidare inom Sweco till en ny roll med uppdrag att utveckla Swecos logistiktjänster.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.062