23948sdkhjf

ÅF erhåller ett betydande avtal från Landstingsservice i Uppsala Län

Kontraktet avser projektering av en ny vård- och behandlingsbyggnad.
ÅF har tecknat avtal beträffande ny vård- och behandlingsbyggnad vid Akademiska Sjukhuset i Uppsala. Vårdbyggnaden är en del av Projektet Framtidens Akademiska. ÅFs åtagande omfattar projektering av El-Tele, Transport, VVS, Styr-och övervakning samt Ljud och vibrationer.
Ordervärdet uppgår till cirka 56 MSEK.

- Vi är mycket stolta över förtroendet. Detta är ett ytterligare bevis på ÅFs breda och djupa kompetens inom smarta och energieffektiva sjukvårdsbyggnader, säger Björn Qvist, affärsområdeschef Buildings, i ett pressmeddelande.

Framtidens Akademiska
Projektet Framtidens Akademiska är det största och mest genomgripande ny- och ombyggnadsprojektet som någonsin har genomförts på Akademiska sjukhuset. Fram till år 2020 ska Landstingsservice bygga 58 000 kvadratmeter och därtill bygga om och uppgradera ytterligare 100 000 kvadratmeter.

Den nya vård- och behandlingsbyggnaden ska vara energisnål och hållbar där tillförd energi ska minimeras genom energieffektiv teknik och intelligenta byggnadstekniska lösningar. Nybyggnaden kommer att klassificeras enligt Miljöbyggnad Guld.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064