23948sdkhjf

Ny teknik på AP&T ger besparingar åt kunder

Det energisnåla systemet kan spara upp till 40 procent av energikostnaden.
AP&T har nu infört en ny energibesparande teknik i sina hydrauliska pressar som kallas ”Frequency Drive System”.

– Det här kan spara stora pengar för våra kunder, beroende på deras elavtal. Den minskade energiåtgången innebär också miljövinster, säger Magnus Svenningsson, Vice Division Manager - Sales, AP&T Press Systems, i ett pressmeddelande.

Frequency Drive System
Systemet styr varvtalen på de elektriska motorer som i sin tur styr det lastkännande hydrauliksystem som finns i AP&T:s pressar. Det innebär att systemet snabbt kan minska varvtalet i de elektriska motorerna och snabbt dra igång dem igen. Principen liknar de start/stopp-system som finns i en del moderna personbilar.

Stora besparingar
Tack vare att användningen av de elektriska motorerna optimeras till när de verkligen behövs, kan man i bästa fall spara upp till 40 procent av energikostnaden för pressen.

Besparingens storlek beror främst på hur kundens elavtal ser ut.

– De stora besparingarna finns att göra för de kunder som har avtal där man även betalar för reaktiv kraftöverföring, säger Magnus Svenningsson.

Fler möjligheter att spara energi
AP&T erbjuder även fler möjligheter för kunderna att spara energi. Ett exempel är företagets unika system med hydraulisk styrning av enskilda cylindrar, som säkerställer att endast den kraft som krävs för en pressoperation används. Det systemet ger också fördelen att man kan köra pressliden snabbare, eftersom hela arean på cylindrarna inte behöver utnyttjas.

Ett annat energibesparande system är det ackumulatorsystem för hydraulolja som kan installeras med AP&T:s pressar. Med detta kan ett tillräckligt oljetryck hållas under längre tid utan att ny energi behöver tillföras.

– Vi ser att energifrågan blir allt viktigare för våra kunder. Vi har ett antal system som kan användas tillsammans eller enskilt för att hjälpa kunden att nå lägre förbrukning, säger Magnus Svenningsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.531