23948sdkhjf

Railcare Logistik transporterar transformatorer till SydVästlänken

Genom uppdraget tar Railcare ytterligare mark inom specialtransport.
Railcare Logistik AB genomför nu järnvägstransporter från Norrköping till Nässjö av 205 tons transformatorer, som tillverkats av Alstom i Stafford, England. Uppdraget utförs som underentreprenör åt Havator. För transporten används eget lok och förare samt en 24-axlig specialvagn med 3 operatörer inhyrd från österrikiska Felbermayr.

- Felbermayr har de senaste åren fått flera förfrågningar från Sverige om att hyra vagnar, men det har aldrig materialiserats. Det känns riktigt bra att vi tillsammans med Havator kan visa att Railcare med partners gör verklighet av det som är lite ovanligt, säger Hans Flodmark, Verksamhetsansvarig i Railcare Logistik, i ett pressmeddelande.



- Med vår testtransport för Siemens Windpower före jul och nu det här uppdraget för Havator och Alstom så börjar vi etablera oss som det specialtransportsbolag vi sagt att vi skall bli, fortsätter Hans Flodmark.



- Det känns fantastiskt kul att se de två senaste årens omstrukturering av vår transportverksamhet bära frukt, säger Ulf Marklund, VD i Railcare Group.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079