23948sdkhjf

Ramböll får klimatuppdrag av Nordiska ministerrådet

Uppdraget innebär en sammanställning av effektiva åtgärder för att minska metangasutsläpp med myndigheter och företag i Norden som målgrupp.
På uppdrag av Nordiska ministerrådets klimat och luftgrupp har Ramböll fått i uppdrag att sammanställa en katalog som beskriver tekniska åtgärder för att minska utsläpp av metangas.

Goda exempel
De så kallade kortlivade klimatgaserna, däribland metangas, får allt större utrymme i debatten om klimat- och miljöpåverkan. Nordiska ministerrådet arbetar aktivt för att minska dessa utsläpp och att bromsa påverkan på klimatet. Ett steg i detta är att låta sammanställa en katalog med åtgärder som är implementerade i de Nordiska länderna och på ett effektivt sätt minskar utsläppen av just metangas.

– Det man från Nordiska ministerrådets sida har efterfrågat är att i en katalog sammanställa information om goda exempel på effektiva åtgärder för att minska metangasutsläpp. Målet är att katalogen ska fungera som ett verktyg för att enkelt sprida informationen vidare inom myndigheter och företag i Norden. Katalogen ska även distribueras internationellt för att visa det arbete som bedrivs i de nordiska länderna, säger Cajsa Hellstedt, Rambölls uppdragsledare i projektet.

Uppdraget kommer att pågå till september 2014 och värderas till 400 000 DKK.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078