23948sdkhjf

Roxtec levererar till världens största havsbaserade naturgasanläggning

Beställningen omfattar tätningsprodukter till Shells anläggning för flytande naturgas.
Roxtec, som tillverkar kabel- och rörgenomföringar, har levererat sina tätningsprodukter till det 488 meter långa skrovet till Shells Prelude FLNG, en havsbaserad anläggning för flytande naturgas. Anläggningen byggs på Samsung Heavy Industries varv i Geoje i Sydkorea. När plattformen är färdig kommer den att vara den största flytande anläggningen som någonsin byggts.

- Plattformen är den första i sitt slag och hela olje- och gasindustrin är intresserad av projektet, så det är en fantastisk referens för oss, säger Fredrik Timonen, Global Segment Manager Offshore Oil & Gas på Roxtec, i ett pressmeddelande. Flera liknande projekt väntas under den närmaste tiden och vi ligger bra till för att vinna nya kontrakt tack vare vårt erfarna globala team, vår tekniska kunskap och våra relationer med de ledande aktörerna.

Säkerställer verksamheten
Roxtecs kabelgenomföringar används i däck och skott ombord på Prelude FLNG för att trygga säkerheten, effektiviteten och driften. Roxtec har även fått order på tätningar till anläggningens övre delar och torn.

Prelude FLNG
Enligt Shell kommer Prelude FLNG att göra det möjligt att utvinna energi ur nya källor till havs. Plattformen ska producera omkring 3,6 miljoner ton flytande naturgas per år för att möta den ökande efterfrågan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078