23948sdkhjf

Brasiliens regering väljer Gripen

Förhandlingar om 36 stycken Gripen kommer nu att inledas.
Den brasilianska regeringen har meddelat att man valt Gripen NG. Beskedet kommer att följas av förhandlingar med det brasilianska flygvapnet i syfte att anskaffa 36 Gripen NG.

- Jag är väldigt glad över det förtroendet som den brasilianska regeringen visar Gripen NG. Saab ser beskedet som ett starkt åtagande från den brasilianska regeringen och vi ser fram emot att förse landets flygvapen med det världsledande och mest kostnadseffektiva stridsflygplanet. Dagens besked är dessutom mycket betydelsefullt för samarbetet mellan Brasilien och Sverige. Saab är redo att påbörja det planerade industriella samarbetet mellan Brasilien och Sverige. Det kommer att ge positiva effekter för den brasilianska industrin, säger Saab VD Håkan Buskhe, i ett pressmeddelande.

Affären
Saabs erbjudande till brasilianska regeringen inkluderar Gripen NG med tillhörande system, ett omfattande paket för tekniköverföring, en finansieringslösning samt ett långsiktigt bilateralt samarbete mellan de brasilianska och svenska regeringarna

Om Brasilien köper Gripen kommer de att bli ytterligare ett land som använder Gripen. Idag finns Gripen i Sverige, Sydafrika, Ungern, Tjeckien, Thailand och Empire Test Pilot School (ETPS) i Storbritannien. Schweiz har också valt Gripen som sitt framtida stridsflygplan.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11