23948sdkhjf

Grehns Plåt genomför största satsningen någonsin

Investeringen har lett till ett automatiserat flöde.
Grehns Plåt har investerat i en ny maskin från Bystronic. Det handlar om en ByTower med elva kassettplatser som vardera rymmer tre ton plåt. Lägg därtill ytterligare två kassettplatser i ByExtendern så kan laserskäraren i Norrköping, en ByAutonom på 6000W gå oavbrutet och obemannad tills allt är skuret och klart.

–Vi är först i Sverige med de tre modulerna ihopkopplade berättar Tino Gournambassis, operativ chef. Vi kan ladda ByTowern med både stål, aluminium och rostfritt i princip med vilka tjocklekar som helst. Maskinen sköter allt själv, kalibrerar sig automatiskt, byter och rengör munstycken automatiskt, laddar ny plåt, skär och lyfter ut färdigskurna plåtar samtidigt som operatören arbetar med annat eller är ledig!

Största satsning någonsin
Grehns plåt ville från början automatisera så mycket som möjligt och Bystronics mjukvaruprogram har visat sig vara en god investering.

-Det är vår största satsning någonsin. fortsätter Tino Gournambassis. Det var vårt mål från början att automatisera hela linan så mycket som möjligt. En stor hjälp i detta har varit mjukvaruprogrammet BySoft 7 ”Flat & Bend” som knyter ihop hela kedjan. Vi kan direkt när våra kunder kommer med sin skiss, exakt räkna ut materialåtgång och visa hur detaljen kommer att se ut. Dessutom räknar programmet ut hela förloppet från skärning till bockning. Total kontroll med andra ord!

Anledningen till att Grehns Plåt valde Bystronics lösning handlar om att de kan leverera en koppling mellan laser och kantpress, vilket eliminerar potentiella flaskhalsar i automationsflödet.

Grehns Plåt
Grehns Plåt är en renodlad legotillverkare som levererar mycket till truck-, maskin-, tåg- och fordonsindustrin. Företaget har länge varit specialister på laserskärning, stansning, kantpressning samt svetsning men utvecklas och investerar mycket inom områden som montering och slipning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109