23948sdkhjf

Somas Instrument investerar för 45 miljoner

Investeringarna omfattar bland annat utbyggnad och inköp av maskiner.
Det går bra för Somas Instrument AB och den goda orderingången har lett till att företaget, förutom dagskift, även kör viss obemannad produktion på kvällar och helger.

- Vi har mycket att göra och ser ljust på framtiden. Vi ser oss som en av de ledande tillverkarna i världen. Samtidigt som fabriken i Säffle ökar takten så gör företaget investeringar på 45 miljoner kronor. Under det senaste året har vi beslutat att genomföra ett antal investeringar på ett sammanlagt värde av 45 miljoner kronor. Den satsningen gör vi naturligtvis därför att vi tror på fortsatt tillväxt, säger Anders Josefson, produktionschef till mekpoint.

Tillbyggnad och nya maskiner
Bland annat har Somas investerat i en om- och tillbyggnad av slutmonteringen för cirka tio miljoner kronor. Tillbyggnaden handlar om en yta på cirka 700 kvadratmeter och den genomfördes på grund av att man ville förbättra flödet i anläggningen genom en större golvyta.

Dessutom har bolaget byggt ett nytt måleri som är igång sedan augusti och de har även köpt in ytterligare verkstadsmaskiner, bland annat tre Harrison-svarvar från Maskin AB A. Fransson

Nyckeln till framgång
- Kompetens och kapital är basen för framgång. Vi på SOMAS behöver en ständig rekrytering av människor med sälj- produktion och teknikkompetens. De personer som har förmågan att åka runt jorden och sälja in våra produkter är nyckeln till framgång, liksom de tekniskt kompetenta. Så jag vill betona att det är all den samlade kompetens som vi har i huset som möjliggjort den goda utvecklingen. Precis lika väsentligt är det att vara kapitalstark så att man kan investera i ny produktionsutrustning när så behövs, förklarar Peter Hägg företagets VD.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078