23948sdkhjf

Alfa Laval tar ytterligare en miljöorder

Ordern omfattar Alfa Laval PureSOx rökgasreningssystem som ska monteras på fem befintliga fartyg i Holland.
Alfa Laval har tagit en order för leverans av Alfa Laval PureSOx rökgasreningssystem från det holländska rederiet Spliethoff.

- Att vi fått ytterligare en order på vår skrubberteknologi bekräftar att det är en attraktiv och beprövad lösning för att minska halten av svaveloxider, oavsett om det gäller uppgradering av befintliga fartyg eller installation på nya fartyg, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval, i ett pressmeddelande.

Alfa Laval levererade sitt första PureSOx rökgasreningssystem till Spliethoff 2012. Sedan dess har systemet loggat mer än 7000 timmar i enlighet med IMO’s regler för utsläppsnivåer i vissa områden, så kallade Emission Control Areas (ECAs).

Leverans är planerad under 2014.

IMOs konvention
IMOs konvention för reducering av svavelhalter (SOx) i rökgaser berör alla fartyg, såväl nya som befintliga. Konventionen kräver att utsläppsnivåerna i vissa områden, Emission Control Areas (ECAs), ska begränsas till högst 0,1 procent från och med 2015. Globalt får nivån inte överstiga 0,5 procent från 2020. För att nå dessa nivåer kan redare antingen använda dyrare lågsvavligt bränsle eller, på fartyg där det är lämpligt, fortsätta köra på tjock eldningsolja och istället investera i en skrubber såsom Alfa Laval PureSOx.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094