23948sdkhjf

Saab moderniserar och uppgraderar styrsystemet på australiska ubåtar

Det av Saab utvecklade systemet är mycket framgångsrikt för ubåtarna och ska nu genomgå en modernisering.
Försvars- och säkerhetsföretaget Saab har tecknat ett avtal med ASC Pty Ltd, Australian Submarine Corporation, gällande uppgradering och modernisering av styrsystemet på den australiska flottans ubåtar av Collinsklass. Kontraktets totala värde uppgår till 180 miljoner kronor.

– ISCMMS är ett mycket framgångsrikt system på ubåtarna av Collinsklass och avgörande för deras verksamhet. Kontraktet med ASC visar på det fortsatta förtroende som kunden och den australiska flottan har för Saabs högteknologiska lösningar, säger Gunilla Fransson, chef för Saabs affärsområde Security and Defence Solutions, i ett pressmeddelande.

Utvecklat av Saab
Styrsystemet ISCMMS, som ursprungligen utvecklats av Saab, har visat sig vara mycket tillförlitligt på de australiska ubåtarna av Collinsklass och ska nu genomgå en modernisering. Bland annat ska elektroniska komponenter uppdateras och programvaran uppgraderas, allt för att säkerställa att ubåtarna även i fortsättningen ska ha ett pålitligt och driftsäkert styrsystem.

Kontraktet löper mellan 2013 och 2016 och kommer att involvera Saabs affärsområde Security and Defence Solutionsverksamhet i Adelaide , Australien .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.047