23948sdkhjf

Snabbast i Sverige med elektrisk kantpress

EMAB satsar vidare med full fart framåt.
EMAB består av två enheter, en i Anderstorp som gör verktygsbundna detaljer, och en i Forsheda där den laserskurna produktionen sker. Nyligen har verksamheten i Forsheda installerat en elektrisk kantpress på 80 ton.

- Vi anpassar maskinparken efter produktionen, och har därför investerat i en elektrisk kantpress som är dubbelt så snabb som en traditionellt hydrauldriven dito. Det är den första elektriska kantpressen från Bystronic som installeras i Sverige, och efter att ha använt den under 2 månader så ser vi redan nu ett lovande resultat berättar VD Anders Oliv, i ett pressmeddelande.

Kompatibilitet ger ökad flexibilitet
Den nya kantpressen blir nummer tre hos EMAB. Samtliga från Bystronic Scandinavia AB.

- Fördelen med samma märke är att vi enkelt kan flytta verktygen mellan maskinerna om det skulle behövas. Kompatibiliteten är total vilket förenklar mycket. Ibland kommer det in en kund som behöver en prototyp tillverkad snabbt, och då har vi sett ett behov av en till kantpress om de andra skulle vara låsta i produktion av större serier. Vi gör ibland en provserie åt en kund på, säg 30 bitar, och då är det ofta snabba puckar mot leverans som gäller säger Anders. Detta klarar vi nu!

Halverad produktionstid
EMAB har ”kopplat ihop” hela maskinparken med mjukvaran BySoft 7 som den senaste versionen av operativprogrammet heter. Den nyinstallerade mjukvaran innebär snabbare och enklare programmering av jobben, och produktionsflödet rinner snabbare idag. Majid Aghabeick har mångårig kunskap av kantpressning och berättar att fördelarna med en elektrisk kantpress är dess snabbhet och flexibilitet. – Det är verkligen en maskin byggd för att halvera produktionstiden!

Om EMAB
EMAB är en underleverantör med plåtbearbetning som inriktning. Företaget har 35 anställda och omsätter 70 miljoner.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.142