23948sdkhjf

Atlas Copco köper tillverkare av skruvsträckare

Förvärvet stärker Atlas Copcos produkt- och serviceerbjudande till olja och gas-, gruv- och kraftproduktionsindustrierna.
Atlas Copco har förvärvat Tentec Ltd., som utvecklar och marknadsför hydrauliska monteringsverktyg. Förvärvet förstärker Atlas Copcos produkt- och serviceerbjudande till olja och gas-, gruv- och kraftproduktionsindustrierna.

Tentec är specialiserat inom hydraulisk skruvsträckning. Verktygen, som används för montering av tung utrustning, säljs globalt och de främsta kundsegmenten är olja och gas-, gruv- och kraftproduktionsindustrierna, inklusive vindkraft.

- Förvärvet av Tentec ger oss ett komplett utbud av hydrauliska monteringsverktyg som vi erbjuder till flera industrier, säger Mats Rahmström, affärsområdeschef för Atlas Copco Industriteknik, i ett pressmeddelande. Detta kommer att öka våra kunders produktivitet och kvalitet i deras monteringsprocess.

Den förvärvade verksamheten blir del av General Industry Tools and Assembly Systems-divisionen inom Industriteknik, och den legala ägaren är Atlas Copco Holding UK Ltd.

Om Tentec
Tentec, med säte i West Bromwich, Storbritannien, har 65 anställda och hade under 2012 försäljning på MGBP 9.8.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094