23948sdkhjf

ABB tecknar servicekontrakt med QGC värt 33 miljoner dollar

Uppdraget ska bidra till att höja produktiviteten och driftsäkerheten vid världens första projekt för omvandling av flytande kolgas till flytande naturgas.
ABB har tecknat ett långsiktigt serviceavtal med QGC, ett helägt dotterbolag till BG Group, för att tillhandahålla planerat och akut underhåll vid upp- och mittströmsanläggningarna vid projektet Queensland Curtis Liquefied Natural Gas (QCLNG). Projektet är beläget i Queensland, Australien och är världens första för att omvandla kolgas till flytande naturgas.

Kontraktet är värt 33 miljoner dollar över fyra år, med potentiell förlängning i upp till tio år.

- Det här viktiga kontraktet bekräftar vår starka och långvariga relation med QGC, en av våra främsta kunder, säger Veli-Matti Reinikkala, chef för ABB:s division Process Automation, i ett pressmeddelande. Vi är stolta att få fortsätta arbeta för detta viktiga olje- och gasprojekt, och en av våra viktigaste prioriteringar blir att hjälpa vår kund att nå sitt produktionsmål på ett problemfritt sätt.

Tidigare samarbete
ABB fick 2011 en order av QGC värd 58 miljoner dollar, då som huvudleverantör av integrerade automations-, säkerhets- och telekommunikationssystem med tillhörande utrustning för projektets uppströmsanläggning.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.126