23948sdkhjf

Gnosjö Laserstans förvärvar LaserCentrum

Företaget blir nu ett dotterbolag till Gnosjö Laserstans.
Gnosjö Laserstans förvärvar branschkollegan, tillika geografiska grannen, LaserCentrum. Företaget blir ett helägt dotterbolag som kommer att drivas vidare i samma form och under nuvarande namn.

Bredare utbud
I och med köpet stärker Gnosjö Laserstans sin redan starka position inom plåtbearbetning. Samgången medför flera positiva synergieffekter gentemot båda företagens befintliga kunder.

- Vårt tjänsteutbud blir betydligt bredare. Vi får större kapacitet med totalt sex lasermaskiner att fördela jobben på. 
Det innebär att vi kommer att klara toppbeläggningar på ett bättre sätt, säger VD Jens Petersson, i ett pressmeddelande.

Överlåtelsen sker den 1 december. Tillsammans kommer bolagen ha 50 anställda och en förväntad årlig omsättning på 80 miljoner kronor. Jens Petersson blir VD även för LaserCentrum, där tidigare delägaren Stefan Frylebäck övertar rollen som platschef.

- Affären är positiv ur flera aspekter. I och med företagens samlade kapacitetsökning och möjligheten att erbjuda en bredare tekniknivå, så är jag övertygad om att vi kan skapa ett större mervärde för varandras befintliga och nya kunder, säger Stefan Frylebäck.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.125