23948sdkhjf

WSP förvärvar Teknikfunktion

Förvärvet förväntas stärka bolagets ställning i Södra Sverige.
WSP Sverige har förvärvat hundra procent av aktierna i Teknikfunktion. Tillträdet sker den 31 januari 2014 och under det kommande året kommer de två verksamheterna att integreras och samlokaliseras i WSPs kontor i Västra hamnen.

- Jag är mycket glad att kunna tillkännage förvärvet av Teknikfunktion AB som har en stark lokal förankring. Samgåendet medför att vi tillsammans får en ledande ställning även i södra Sverige. Vi kommer nu att kunna erbjuda en god leveransförmåga med potential att täcka våra kunders olika behov och samtidigt ge våra medarbetare möjlighet att utvecklas i spännande uppdrag, säger Mickey Johansson, vice VD i WSP Sverige AB, i ett pressmeddelande. Vi räknar nu med att ha en stark bas som leder till ytterligare tillväxt.

Gösta Clemensson är såväl VD som grundare i Teknikfunktion AB och ser försäljningen till WSP som en god möjlighet att säkra successionen i företaget.

- I och med samgåendet med WSP känner jag mig trygg med att Teknikfunktion AB och mina medarbetare får en fortsatt gynnsam utveckling. Själv kommer jag att arbeta vidare i den nya organisationen för att säkerställa en smidig integration och skapa de synergieffekter som båda parter hoppas på.

Teknikfunktion som grundades 1992 har tolv medarbetare som alla är verksamma med projektledning inom bygg- och anläggningsområden i Skåne.

WSP
WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag som erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom hus & industri, transport & infrastruktur och miljö & energi. WSP har 15 000 medarbetare, varav 2 500 i Sverige, på över 300 kontor i 35 länder.

WSP Management, som är en av Sveriges ledande aktörer inom byggprojektledning med totalt 250 medarbetare, har sedan tidigare tolv medarbetare i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094