23948sdkhjf

Spirande optimism på Elmia Subcontractor

På underleverantörsmässan Elmia Subcontractor i Jönköping som pågick under förra veckan har tongångarna varit positiva. Tillverkningsindustrin ser ljusare på framtiden, det vittnade även de konjunkturrapporter om, vilka presenterades under mässan.
Elmia Subcontractor 2013 har stärkt sin position som norra Europas mest betydelsefulla mässa för tillverkningsindustrin. Den 30:e mässan i ordningen blev den största någonsin, med en yta på 18 307 kvadratmeter. 15 311 besökare har mött 1 178 utställare från 29 länder. Under veckan har beslutsfattare från hela industrin nätverkat och knutit kontakter, vilket betyder tusentals initierade affärer.

– Mässans uppgift är att skapa förutsättningar för affärer. Det sker inte bara mellan utställare och besökare, utan i högre utsträckning även mellan utställare och utställare. Kärnan i det arbetet är en innovativ utställning, men också det program som arrangeras under mässdagarna. Jag är mycket glad åt de goda resultat som utställare och besökare har uppnått i år och över den fantastiska respons vi har fått som arrangör. Det skapar ett starkt engagemang i hela organisationen att vidareutveckla mässan till kommande år, säger mässans projektledare Karla Eklund, i ett pressmeddelande.

– Tidigare har vi inte tyckt att Elmia Subcontractor varit en mässa för oss, men nu är vi på plats och det känns väldigt bra. Redan första dagen fick vi tre konkreta offertförfrågningar från nya branscher, säger Jörgen Åberg, marknadsansvarig hos utställaren Steelnova.

Internationellt intresse
Elmia Subcontractor har utvecklats till en internationell marknadsplats. I år kom 26 procent av mässans utställare från andra länder än Sverige. Två nya länder, Portugal och Serbien, deltog med nationsmontrar. Dessutom har Tysklands huvudstadsregion Berlin-Brandenburg varit mässans partner i år och deltagit med en samlingsmonter och en besökardelegation från tyska storföretag.

– Vi letar nya partner och lösningar, och har hittat många intressanta uppslag. Elmia Subcontractor är en bra bas för affärsrelationer, säger Waldemar Raaz, General Manager Magna Steyr Fuel & Battery Systems.

Nästa Elmia Subcontractor arrangeras 11–14 november 2014.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064