23948sdkhjf

Toyota får pris för hållbarhetsarbete

Toyota tilldelas EcoVadis Gold Level för arbetet med hållbarhet.
Nyligen genomförde EcoVadis en undersökning som placerade Toyota Material Handling Europe, TMHE, i toppen i sin bransch för sitt sociala, ekonomiska och miljömässiga hållbarhetsarbete.

- EcoVadis Gold Level-rankning visar på Toyotas hängivenhet när det gäller hållbar utveckling och ambitionen att bidra till samhället och den miljö företaget arbetar i. Denna externa kvalitetsstämpel är belöningen för de människor som varje dag arbetar för att göra TMHE:s produkter och tjänster mer hållbara. Det visar våra kunder att vi tar dessa frågor på det allvar de förtjänar, säger Tom Schalenbourg, Director of Sustainable Development på Toyota Material Handling Europe, i ett pressmeddelande.

EcoVadis övervakar hållbarhetsprofilen
EcoVadis är en pålitlig och välrenommerad organisation som hjälper kunder att övervaka hållbarhetsprofilen hos sina leverantörer i 150 sektorer i 95 länder och att ge dem underlag för att välja ansvarsfulla partners. TMHE rankas högt i de fyra utvärderingskategorierna som finns på EcoVadis protokoll för materialhanteringssektorn: Miljö, arbetsrätt, rättvisa affärsmetoder och leverantörer.

Hållbarhetsarbete inom svenska Toyota Material Handling Sweden

- Vi inom det svenska sälj- och servicebolaget utgör en viktig del av TMHEs utnämnande, konstaterar Christer Lundberg, ansvarig för hållbarhetsfrågor på Toyota Material Handling Sweden. Vi har bra rutiner och processer på plats för vårt totala systematiska arbetsmiljöarbete.

Förlängd livslängd och återvinning
- Konkreta exempel på TMHSEs miljöarbete är att vi aktivt arbetar med att förlänga livscykeln på befintliga truckar samt att vi har en väl fungerande rutin för återvinning av uttjänta truckar. Inom vår serviceorganisation utför vi ett ständigt pågående arbete med att minska vår miljöpåverkan bland annat genom att reducera vikten på våra servicebilar, berättar Christer Lundberg.

TMHE förbereder nu lanseringen av sin hållbarhetsrapport, som kommer att släppas senare denna månad.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.063