23948sdkhjf

NMV förvärvar verksamhet i Luleå.

Köpet innebär att en ny avdelning bildas på NMV.
Nybergs Mekaniska Verkstad AB, NMV, med huvudsäte i Kiruna, förvärvar Fasadelement Verkstads AB i Luleå. Fasadelement, med ca 15 anställda bildar därmed en ny avdelning inom NMW, NMV Tunnplåt.

Växande bolag
Nybergs Mekaniska Verkstad har funnits i Kiruna sedan 1947 och har under de senaste åren expanderat till Jokkmokk, Luleå och Piteå. År 2011 förvärvades Vattenfall Services Nordic i Piteå, som sedan dess har vuxit från 14 till ca 50 anställda.

– Vi ser alla möjligheter till att växa även i Luleå, säger Niklas Pääjärvi, delägare i NMV, i ett pressmeddelande. Det är en jättefin verksamhet vi övertar och ett komplement till vår tillverkning av tunga stålkonstruktioner.

Fasadelement har sedan 1976 levererat bearbetad tunnplåt till kunder i bland annat sågverks-, bygg- och fordonsindustrin. Bland produkterna kan nämnas byggelement för virkestorkar i rostfritt, långa profiler för byggindustrin samt fasad- och byggplåt, med många kunder utanför närområdet.

Välkomnar nya segment
– Vi kommer att fortsätta vår satsning mot ett starkare produktsortiment och förbättrad service mot nya och befintliga kunder. Vår huvudinriktning mot rostfria produkter behåller vi, men välkomnar samtidigt möjligheten att inom koncernen nå nya affärsområden, säger Peter Johansson, VD för Fasadelement och blivande VD för NMV i Luleå AB, som inom kort kommer att omfatta avdelningen NMV Tunnplåt.

NMV:s nuvarande verksamhet i Luleå, med serviceverkstad och fem anställda, flyttar in i Fasadelements lokaler på Fabriksvägen 7. Ägandet övergår till NMV i Luleå AB den 2 december.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.11