23948sdkhjf

Stjärndesigner till Subcontractor InnoDex

Svenska bildesignern Pontus Fontaeus kommer till Elmia Subcontractor och nya inspirationsarenan Subcontractor InnoDex.
På Elmia Subcontractor berättar Pontus Fontaeus om sina erfarenheter som designer hos stora internationella biltillverkare och vikten av tydlig kommunikation.

Bred erfarenhet av andra kulturer
Pontus Fontaeus har tidigare arbetat för bland andra Volvo, Kia, Ferrari, Land Rover, Volkswagen och Scania. Han har jobbat utomlands under nästan hela sin karriär vilket har gett stor kunskap om arbetskulturer i olika länder.


– Jag har framförallt lärt mig hur viktigt det är att kommunicera med olika människor på rätt sätt. Hur man pratar med kolleger och leverantörer, och inte minst hur man förväntas uppträda i olika kulturer, säger han i ett pressmeddelande.

Enligt Fontaeus är skillnaderna mellan svenskar och andra nationaliteter ofta mycket större än vad svenskarna själva tror. Inte minst vad gäller prioritering mellan jobb och privatliv.


– I Korea, Tyskland och England går man inte hem klockan fyra för att hämta barn om man har något på jobbet som måste bli klart. Där sitter man hela natten om man måste. Och det är dem vi tävlar med!
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078