23948sdkhjf

Rekordstort intresse för Stora Leverantörsdagen 2013

Det är bara ett fåtal platser kvar på leverantörsindustrins konferensdag, Stora Leverantörsdagen, torsdag 10 oktober i Göteborg.
– Vi är redan över 400 anmälda och vi har 450 platser totalt på Chalmers, så det blir nog ”lapp på luckan”, säger Fredrik Sidahl, VD för arrangerande FKG - Fordonskomponentgruppen AB, i ett pressmeddelande.

Temat för årets Stora Leverantörsdag är ”Nya marknader– lokala – nationella – globala!” med fokus på svenska fordonstillverkares utmaningar och möjligheter.

– Det finns en stark svensk innovationskraft, förmåga att anpassa och automatisera sig samt att våga tänka nytt som är till fördel när det ska väljas leverantörer från fordonstillverkarnas sida, säger Fredrik Sidahl.

Ytterligare konkurrenskraft genom nationell samordning
För att förstärka konkurrenskraften ytterligare bland de svenska företagen inom fordons- och transportmedelsindustrin vill FKG ha en större nationell samordning där industri, akademi och myndigheter samarbetar i en högre grad än i dag.

– Det räcker med att titta på hur man arbetar i Tyskland och Storbritannien. Från FKG:s sida såg vi gärna att ett Automobile Council bildas med det brittiska som förlaga, säger Fredrik Sidahl.

På talarlistan för dagen återfinns bland annat Andrea Fuder, inköpsdirektör Scania och Patrik Lundblad, V P purchasing Volvo Gorup Trucks, men Stora Leverantörsdagen smygstartar redan onsdagen den 9 oktober med fyra seminarier.

Program Stora Leverantörsdagen 2013
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.079