23948sdkhjf

Triton köper Bosch Rexroth

Rexroth planerar att sälja sin globala pneumatikverksamhet, Rexroth Pneumatics, till det tysk-svenska investeringsföretaget Triton.
Köpesumman för affären mellan Rexroth och Triton har inte offentliggjorts och övertagandet måste godkännas av relevanta konkurrensmyndigheter.

– Triton är specialiserade på att investera i medelstora företag och vi tar nu nästa logiska steg för en framgångsrik utveckling av pneumatikverksamheten, säger Karl Tragl, VD på Bosch Rexroth AG, i ett pressmeddelande.

Satsar på automation
Under de senaste åren har Bosch Rexroth framgångsrikt vidareutvecklat pneumatikverksamheten och skapat förutsättningar för att vinna marknadsandelar inom fabriksautomation. Redan våren 2012 tillkännagav Bosch Rexroth att de tänkte sälja pneumatikverksamheten för att möjliggöra tillväxtmöjligheter för området på lång sikt.

– Rexroth Pneumatik har utmärkta förutsättningar för att dra nytta av den världsomspännande trenden mot en allt kraftigare automatisering. Vi är övertygade om att fokuserade investeringar kommer att ge Rexroth Pneumatics möjligheter att lyckas som självständigt företag på marknaden, säger Peder Pråhl, direktör på Triton.

Triton hjälper företag till expansion
Triton är specialiserat på investeringar i medelstora företag i norra Europa och Norden. Målsättningen för Triton är att stötta företag till expansion genom tillväxt på säljsidan och förbättringar av operativa processer. En långsiktig investeringshorisont skapar förutsättningar för att förverkliga dessa förbättringar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.095