23948sdkhjf

ABB tar hem order på transformatorstation i Brasilien

Transformatorstationen ska öka överföringskapaciteten och stärka nättillförlitligheten i Rio de Janeiro.
ABB har tagit hem en order värd runt 30 miljoner dollar på en ny inbyggd transformatorstation i Rio de Janeiro. Transformatorstationen ska leverera elkraft till den berömda fotbollsarenan Maracanã och intilliggande stadsdelar. Beställare är Furnas Centrais Elétricas S.A.

- Dessa kompakta transformatorstationer kommer att möjliggöra ökade kraftleveranser under de kommande globala idrottsevenemangen i Brasilien och stärker överföringsnätet för framtiden, säger Brice Koch, chef för ABB:s division Power Systems, i ett pressmeddelande. ABB har all teknik, erfarenhet och projektledningskapacitet som krävs för att stödja landet i dess ansträngningar att stärka sin kraftinfrastruktur.

Bygger ut inför VM och OS
Brasilien bygger ut sin kraftkapacitet och stärker sin överförings- och distributionsinfrastruktur för att säkerställa att elnätet kan tillgodose behoven i en växande ekonomi, såväl som under fotbolls-VM 2014 och OS 2016. Dessa idrottsevenemang väntas medföra en ökad belastning på elnätet när hundratusentals fotbollsfans och besökare anländer till de tolv städer som är värdar för evenemanget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.111