23948sdkhjf

Northlands vd avgår

Northland Resources S.A. meddelar att Northlands VD Karl-Axel Waplan avgår. Styrelsen har utsett Peter Pernlöf till tillförordnad VD.
Efter diskussioner med nuvarande styrelsen i Northland samt representanter för den föreslagna styrelsen avgår VD Karl-Axel Waplan idag. I hans plats träder Peter Pernlöf in som tillförordnad VD tills dess att styrelsen utser en ny VD. Peter Pernlöf är för närvarande COO i Northland och har varit med företaget sedan 2010, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Den lojalitet och framtidstro som alla på Northland visat prov på under de gångna månaderna är helt fantastisk. Arbetsinsatserna och ansträngningarna har varit enorma och utan allas bidrag hade vi inte lyckats. Under det komplexa och intensiva räddningsarbetet har fokus självfallet helt varit på att säkerställa den långsiktiga finansieringen och företagets fortlevnad. Nu när framtiden är tryggad kan jag däremot uttrycka att jag verkligen djupt beklagar att Northland hamnade i en så pressad situation och med facit i hand finns det säkert saker som vi kunde ha gjort annorlunda. Jag känner dock stor tillförsikt över att bolagets framtid nu är säkrad och att vi har hittat investerare som på bästa sätt kan fortsätta utveckla Northland, säger Karl-Axel Waplan, avgående VD och koncernchef för Northland Resources.

Tuff tid för Northland Resources
– Northland Resources har befunnit sig i ett oerhört tufft och utmanande läge under en längre tid. Styrelsen är överens med Karl-Axel Waplan när vi nu gör bedömningen att bolaget behöver arbetsro för att fokusera på nästa skede, slutförandet av Kaunisvaaraprojektet, med en ny VD. Vi vill understryka att vi värdesätter Karl-Axels stora betydelse för bolaget. Han var med och tog gruvan i Kaunisvaara från prospektering till produktion på rekordtid enligt uppgjorda tidplaner, en insats som i sig förtjänar att uppmärksammas, säger Matti Kinnunen, styrelseordförande för Northland Resources.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078