23948sdkhjf

Atlas Copco utser ny chef för ansvarsfullt företagande

Atlas Copco har utsett Mala Chakraborti till chef för ansvarsfullt företagande från 1 juli 2013
Hon ersätter Karin Holmquist, som från samma datum blir chef för Grupp-funktionen Internrevision och kontroll. Mala Chakraborti, som är indisk medborgare, började på Atlas Copco 2012 som samordnare för ansvarsfullt företagande och har främst arbetat med hållbarhets-presentationer, utbildningar, rapportering enligt GRI (Global Reporting Initiative), samt med ärendehantering såsom konfliktmineraler. Dessförinnan gjorde hon sitt examensarbete på Atlas Copco under 2011 och utvecklade en integrerad årsredovisning.

- Mala har den drivkraft, kunskap och kommunikationsförmåga som krävs för att ytterligare stärka Atlas Copcos goda hållbarhetsarbete. Hon har stor förståelse för de utmaningar ett globalt företag står inför i sin affärsverksamhet på olika marknader, efter att ha bott och studerat i tre olika världsdelar, säger Annika Berglund, Informationsdirektör i ett pressmeddelande.

Mala har en universitetsexamen i bioteknik från Kasturba Medical College, Indien, 2005, civilingenjörsexamen i biokemi från Dartmouth College i USA, 2010, och en MBA från Handelshögskolan i Stockholm, Sverige, 2012. Hon är flytande i engelska, bengali och hindi och talar svenska på god nivå.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094