23948sdkhjf

Efter förvärvet – nu stärks Plannjas produkterbjudande i Skandinavien

Plannja, en del av Ruukki Construction, förvärvar en majoritetsandel i entrétakstillverkaren Designtak i Sverige. Designtak kommer därmed att integreras i Ruukkis enhet Plannja Landsbro.

Plannja i Landsbro är specialiserade på plåtprodukter för nybyggnationer av bostäder och småhus och erbjuder lösningar för tak.

Nyförvärvet Designtak både tillverkar och designar monteringsklara entrétak och har sin bas i Vetlanda i södra Sverige. På plats arbetar virka 20 anställda. Förutom förvärvet är allt annat sig likt för Designtak. Företaget kommer fortsätta verka under sitt eget varumärke med nuvarande ledning och personal.

– Den här förändringen gynnar både våra medarbetare och kunder. Tillsammans med våra Plannja-kollegor kommer vi vara bättre rustade för att växa och hjälpa våra gemensamma kunder med heltäckande lösningar som kompletterar varandra, säger Eddie Wingren, vd på Designtak om affären.

Torbjörn Henrysson, vd på Plannja Landsbro, fyller i:

– Vi är glada att välkomna våra nya kollegor på Designtak till familjen Plannja och Ruukki. Förvärvet kommer leda till att vi kan hjälpa våra kunder ännu bättre eftersom vi utökar vårt erbjudande. Designtaks kunniga personal, högkvalitativa produkter och djupa produktexpertis passar oss perfekt. Tillsammans är vi starkare och tar nu nästa steg i att bredda vårt kunderbjudande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.109