23948sdkhjf

Alfa Laval tar order värd 50 miljoner kronor

Alfa Laval tar miljöorder för rening av barlastvatten i Sydkorea
Alfa Laval har tagit en order för leverans av Alfa Laval PureBallast-system till ett ledande skeppsvarv i Sydkorea. Ordern, bokad inom segmentet Marine & Diesel Equipment i slutet av mars, har ett värde av cirka 50 miljoner kronor. Leveransen beräknas inledas 2013 och slutföras under 2014.

- Denna order bekräftar den ökande efterfrågan på våra PureBallast-system till nya fartyg. Det är också glädjande att notera de senaste månadernas ökande intresse bland skeppsredare för barlastvattenrening till den befintliga flottan, säger Lars Renström, VD och koncernchef för Alfa Laval.

Nya krav
IMOs "Internationella konvention om kontroll och hantering av fartygs barlastvatten och sediment" kommer att träda i kraft ett år efter ratificering av 30 länder, motsvarande 35 procent av världens tonnage. Idag har 36 länder ratificerat, vilka motsvarar 29 procent av världsflottan. När väl konventionen ratificerats uppskattar Alfa Laval att 35 000 fartyg kommer att utrustas med system för barlastvattenrening de följande tio åren – varav 15 000 nya fartyg och 20 000 befintliga.

Alfa Lavals PureBallast är världens första kemikaliefria lösning för rening av barlastvatten som helt uppfyller IMOs standard.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.094