23948sdkhjf

IC Bulk har försatts i konkurs

De 28 anställda fick beskedet om konkursen via Hallands Nyheter på måndagsmorgonen
Finanskrisrn slog hårt mog lastbilsindustrin och speciellt mot bulkfordon. Enligt Interconsult är nedgången runt 70%, skriver Hallands Nyheter.

Minskad personalstab
Antalet anstälda på Interconsult på Västra Gärdet har under det sista året minskat från 120 till 105 personer, men det var inte nog.

Besked via tidningen
Förra veckan sagde den finska ägaren upp avtalet med dotterföretaget IC Bulk, vilket förde till att ägarna till IC Bulk begärde företaget i konkurs under fredagseftermiddagen (10/2 2011). Detta beslut kunde de anställda läsa i måndagens Hallands Nyheter.

-Vi visste att det skulle hända något så jag är inte direkt förvånad. Däremot tycker inte att vi ska behöva läsa det i tidningen, vi kunde ha fått veta mer i förväg, säger Göran Björkman, klubbordförande för metall på Interconsult, till Hallands Nyheter.

Ingen uppsagd
Ingen av de 28 anställda på IC Bulk har ännu blivit uppsagda, och Jan Persson, vd på Interconsult, vet inte heller hur framtiden ser ut.
-I och med att det bara finns en uppdragsgivare så var konkursen oundviklig, säger han till Hallands Nyheter, och forstätter "Det är givetvis mycket tråkigt men det beror på att marknaden helt har försvunnit. Här vet vi inte riktigt vad som kommer att hända men ägarna ska komma hit under veckan så får vi diskutera en lösning. Jag tror att det kan bli någon form av rekonstruktion".
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.078