23948sdkhjf

Catech i konkurs

Catech AB och företagets båda dotterbolag har försatts i konkurs och företaget har inte längre tillgång till de likvida tillgångarna i banken och checkkrediten är spärrad.
Catech som bland annat tillverkar utrustning och system för sågindustrin skriver på sin hemsida att de har lämnat in konkursansökan för moderbolaget Catech AB och de båda dotterbolagen Catech Saw Equipment AB och Framtec i Nora AB.

Enligt Sörmanlands Nyheter lämnades konkursansökan för dotterbolaget Catech Saw Equipment AB in redan i fredags och på måndagen var det moderbolagets tur och dotterbolaget i Nora.

Saknar pengar
Orsaken till konkursen är att Sörmlands Sparbank tidigare aviserat Catech om infriande av borgen gentemot banken för krediter till dotterbolagen Catech Saw Equipment AB och Framtec i Nora AB.

Krediterna i dotterbolagen är uppsagda till omedelbar betalning och företagets likvida tillgångarna på Catech AB (publ):s konto i banken är fryst av banken och checkkrediten i Catech Saw Equipment spärrat för utbetalningar.

Detta drabbar företagets underleverantörer och Södermanlands Nyheter skriver att risken är stor för att underleverantörerna inte får betalt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.064