23948sdkhjf

Saab Automobile har begärt rekonstruktion!

Klockan tjugo minuter över nio i dag lämnade Saab Automobile AB in en ansökan om rekonstruktion till tingsrätten i Vänersborg.
Syftet med rekonstruktionen är att skapa ett helt självständigt företag. Saab Automobile AB kommer att fortsätta som vanligt under rekonstruktionen, och regeringen kommer att ge ett visst stöd.

Under en tre månader lång period kommer Saab Automobile AB att omorganiseras, vilket kräver kapitaltillskott för att bli en succé, enligt pressmeddelande från GM. GM skriver också att rekonstruktionens syfte är att skapa ett helt självständigt företag, som ska bli livskraftigt och ett lämpligt investeringsobjekt.

Maud Olofsson berättar att en rekonstruktör nu tar över och bestämmer vad som ska hända.
Inom tre veckor kommer Saab att lägga fram sin rekonstruktionsplan med förslag om koncentration om design, teknisk utveckling och tillverkning i Sverige.

Saab Automobiles vd Jan Åke Jonsson skriver i ett pressmeddelande att ”Saab kommer att fortsätta utforska alla tillgängliga möjligheter att finansiera och/eller sälja Saab, och det bestämdes att en formell rekonstruktion är det bästa sättet att skapa en verkligt oberoende enhet som är redo för investeringar”.

Källa: Helsingborgs Dagblad
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Tipsa en kollega

0.112