23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Presshärdning från AP&T: Nytt system för processövervakning ger högre produktkvalitet

Högre och jämnare kvalitet på den formade fordonsdetaljen, möjlighet till kortare cykeltider och bättre kontroll på hela tillverkningsprocessen.

Det är vad kunderna kan förvänta sig av AP&T:s nya processövervakningssystem för presshärdning – In-line process monitoring – som nu introduceras på marknaden.

Med hjälp av en pyrometer och IR-kameror mäts materialtemperaturen med hög noggrannhet före och efter pressning. Pyrometern registrerar den absoluta temperaturen vid en viss punkt, medan IR-kamerorna används för att läsa av temperaturutbredningen över detaljens yta. Allt sker utan att någon del av utrustningen kommer i fysisk kontakt med materialet. Att ämnet värms upp, formas och kyls ner vid exakt rätt temperaturer är avgörande för att den färdiga fordonsdetaljen ska få de materialegenskaper som eftersträvas. Ju högre precision, desto bättre och jämnare resultat.

– Vår monitoreringsutrustning gör det möjligt för våra kunder att uppnå en optimerad och väl kontrollerad process, som ger en högre kvalitet på slutprodukten, säger Jörgen Theander, Project Leader, Technology Development på AP&T.

In-line process monitoring är från grunden utvecklat för att möta de krav som processen och kunderna ställer och uppfyller biltillverkarnas standarder, till exempel CQI-9.

– Systemet är framtaget i samarbete med våra kunder och konstruerat helt enligt våra specifikationer. Det har testats i praktisk drift både externt och i vår egen presshärdningslinje i Ulricehamn under ett års tid. Resultaten är väldigt goda och flera av våra kunder har redan valt att investera i det nya systemet.

Presshärdningstekniken gör det möjligt att tillverka plåtdetaljer med låg vikt och hög hållfasthet, vilket skapar förutsättningar för lättare, säkrare och energieffektivare bilar. AP&T är en av världens ledande leverantörer av kompletta produktionslösningar för presshärdning. Sedan början av 2000-talet har företaget installerat närmare 100 presshärdningslinjer globalt.

aptgroup.com

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.031