23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SCHUNK vinner “The Hermes Award”!

Vid en prisceremoni den 23 april delades “The Hermes Award” ut till SCHUNK för gripdonet JL1.. “The Hermes Award” är ett av världens mest prestigefyllda teknologipriser och 2017 gick detta till SCHUNK.

Gripdonet JL1 är världens första helt intelligenta gripdon för kollaborativa applikationer. JL1 samarbetar direkt med operatören i en industriell miljö och skapar en helt ny standard för vad gripdon kan göra i framtiden. Med en ny teknik är gripdonet både parallellöppnande och vinkelöppnande vilket i sig gör det helt unikt. JL1 är dessutom utrustat med kapacitiva sensorer som förhindrar kollisoner, en touchskärm som underlättar för operatören att trimma in gripdonets funktion, två visionkameror för att detektera gripobjekt samt att det även finns taktila sensorer inbyggda i gripfingrarna för både avkänning och reglering av gripkraften.
För Henrik SCHUNK är detta självklart en av företagets största milstolpar; “För mig själv och hela teamet på SCHUNK är detta ett bevis på att vi är på rätt väg i vår strävan att skapa ett ett flexibelt verktyg för samspelet mellan människa och maskin”. “För första gången någonsin i prisets historia får ett gripdon denna utmärkelse”. Gripdonet JL1 valdes ut bland flera andra produkter av en oberoende jury och det är första gången SCHUNK får denna prestigefyllda utmärkelse.
2015 nominerades SCHUNK till priset med onlineverktyget eGrip för att designa egna gripfingrar men vi lyckades inte vinna då.
Nu har vi vunnit och vi är otroligt glada och stolta för detta.

Schunk Intec AB
Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561346320

Tipsa en kollega

0.047