23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SPM Instrument presenterar Intellinova Parallel EN

SPM Instrument AB, ledande global leverantör av teknik och produkter för industriell tillståndskontroll, tillkännager idag lanseringen av det hittills mest avancerade systemet inom produktfamiljen Intellinova® för onlinemätning på roterande maskiner.

Det högpresterande onlinesystemet Intellinova® Parallel EN är perfekt för tillståndskontroll av industriell utrustning med höga krav på tillgänglighet.

Intellinova® Parallel EN - med fokus på tillgänglighet och precision
Intellinova® Parallell EN är en mycket sofistikerad teknisk lösning för majoriteten av industriell utrustning. Systemet är dock särskilt väl lämpat för applikationer där en kritisk framgångsfaktor är kapaciteten att slutföra en mätning inom en mycket begränsad tidsram, t.ex. på grund av korta processcykler. Med förmåga att mäta parallellt och synkront på upp till sexton kanaler är Intellinova® Parallel EN perfekt för applikationer som valsverk, pressnyp, torkcylindrar eller lyft- och hissutrustning.

Tack vare parallellkapaciteten detekterar systemet omgående relevanta händelser och är därför en mycket effektiv lösning för tillståndskontroll även på maskiner där skadeförloppet kan vara kort.

Överlägset effektiv tillståndskontroll
Intellinova® Parallel EN är designat för att hantera krävande industriella miljöer och komplexa driftförhållanden. Systemet nyttjar det senaste inom digital teknik för optimal beräkningskraft, oöverträffad signalbehandling och bästa möjliga hantering av data.

Intellinova® Parallel EN utnyttjar världens mest avancerade och effektiva teknologier för övervakning av vibrationsnivåer samt kugghjuls-, lager- och smörjkondition, däribland HD-teknologierna HD ENV® och SPM-HD®. Dessa mätmetoder ger unikt långa förvarningstider för nedsatt driftskondition. Med HD-teknologi detekteras de allra tidigaste tecknen på kugg- och lagerskador i god tid för att optimera underhållsplaner.

Sexton synkrona kanaler för vibrations- och/eller stötpulsmätning samt åtta RPM-kanaler kan nyttjas för konditionsmätning på maskiner med komplexa drifter eller variabla driftsförhållanden och inom ett mycket stort varvtalsområde (från under 0,1 RPM). Digitala och analoga ingångar samt varvtalsingångar kan användas för triggad mätning, medan de fyra statusutgångarna kan konfigureras för larmindikering. Systemet kan även kommunicera trådlöst.

Detta kraftfulla onlinesystem erbjuder en mängd mycket effektiva funktioner för att säkerställa att mätvärden och larm är relevanta och korrekta, vilket underlättar en säker bedömning av maskinens driftskondition. Kontinuerlig mätning för detektion av transienta händelser (Seamless measurement) och upprepande mätning vid ledig processorkapacitet (Idle time measurement) är kraftfulla funktioner som kan användas för att säkerställa att systemets kapacitet utnyttjas till fullo och att signaler som tyder på nedsatt kondition eller skada upptäcks.


För ytterligare information, kontakta:

SPM Instrument AB

Telefon +46 (0)152-225 00 eller info@spminstrument.se

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047