23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

HD-teknologier ger lång förvarningstid för kulkvarn hos Orcem

Fallstudie på hur den Nederländska cementtillverkaren Orcem använder HD-teknologier för att övervaka den mekaniska konditionen på en kulkvarn, som är en mycket viktig del av tillverkningsprocessen.

Denna fallstudie beskriver hur den Nederländska cementtillverkaren Orcem använder HD-teknologier för att övervaka den mekaniska konditionen på en kulkvarn, som är en mycket viktig del av tillverkningsprocessen.

I många fall kan produktionen bli starkt begränsad eller stoppas helt om kulkvarnen inte fungerar. Därför är noggrann observation av kvarnens driftskondition viktigt. Kombinationen av vibrationsövervakning och stötpulsmätning med SPM HD är perfekt för denna typ av applikation.

Stötpulsteknologin är mycket lämplig för att upptäcka lagerskador i "bullriga " miljöer som växellådan i detta case. Vibrationsövervakning är optimalt för lågfrekventa signaler som är kopplade till obalans, lösa kugghjul och feluppriktning. Fallstudien beskriver konfigurationen av övervakningssystemet samt iakttagelser på en växellåda och frånluftsfläkt tillhörande en kulkvarn.

Möjlighet att ladda ned fallstudien (på engelska) finns här.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.032