23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Världens första modul för palettväxlingssystem som drivs av 24V

SCHUNKs program av palettväxlingssystem växer nu ytterligare med den nya modulen VERO-S NSE-E mini 90. Den nya modulen ingår i den strategi som SCHUNK har och som bygger på uppkoppling och digitalisering och som även benämns ”Industri 4.0”.

VERO-S NSE-E mini 90 är världens första modul för palettväxlingssystem som drivs av 24V istället för med pneumatik.  Som alternativ till att låsa & låsa upp modulen med luft sker detta istället med en borstfri likspänningsmotor. Låscylindern positioneras först med hjälp av en liten kona för att därefter fixeras och låsas med hjälp av tre slider. Låsning av modulens position sker med en noggrannhet av < 0,005 mm. Allt detta sker på mindre än en sekund och där effektförbrukningen endast uppgår till 30 W. I låst position krävs ingen energi. SCHUNK har patenterat den interna mekaniken som möjliggör att låsa med en så hög kraft som 1 500N. Beroende av vilken diameter som spännbulten har så kan en fasthållningskraft på upp till 15 000 N erhållas vid val av M6 samt 25 000N vid M8.

Den elektriska anslutningen består av en 4-pinnars kontakt som är kapslad IP67.

Självhämmande system
Lika alla andra moduler I SCHUNKs program av palettväxlingssystem har VERO-S NSE-E mini ett formanpassat och självhämmande fjäderpaket. Om elförsörjningen försvinner, exempelvs vid strömavbrott eller nödstopp så är säker fasthållning garanterad via detta fjäderpaket. Modulen kan även aktiveras manuellt vid spänningsbortfall.

Med hjälp av 24 volts matningen så är VERO-S NSE-E mini ännu en produkt som enkelt kan användas i mekatroniska applikationer där uppkoppling och digitalisering ges en högre betydelse. VERO-S NSE-E kan tack vare sin modula konstruktion dessutom kombineras med andra produkter i SCHUNKs sortiment och på så sätt skapa mindre system.

Kompakta mått
VERO-S NSE-E  har en diameter av endast 90 mm och med en dragtapp som endast har 20 mm i diameter är det en optimal lösning där kompakta inbyggnadsmått är  viktigt. Den totala inbyggnadshöjden är endast 85 mm. Alla väsentliga mekaniska delar är tillverkade i sostfritt stål. Säljstart och leveranser av VERO-S NSE-E mini är beräknad att starta första kvartalet 2017.

 

Schunk Intec AB
Box 190 57
Morabergsvägen 28 (besöksadress)
152 26 Södertälje
Södertälje kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561346320

Tipsa en kollega

0.047