23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytillskott till tyristorserien SCR- JUMO TYA 203,

JUMOs tyristorserie kompletteras nu med den nya enhetstypen TYA 203, en fullfjädrad enhet för trefastillämpningar. Den möjliggör styrning av trefaslaster i trefasnät med alla reglertyper i kombination och samtidigt detektering av lastfel.

Den nya tyristorserien kan till exempel användas i ugnskonstruktioner, där man vill nå temperaturer på 1 400 °C eller högre. Kiselkarbid och molybdendisilicid används som värmeelement. Båda dessa material har speciella elektriska egenskaper, som enkelt kan aktiveras i JUMOs TYA-serie.

En annan fördel är ”Teach-in”-funktionen, som gör att gränsvärdena för detektering av lastfel kan ställas in automatiskt. Kalibreringscykeln säkerställer permanent och precis detektering av lastfel, även om specifikationerna för värmeelementet ändras. Serien TYA 203 finns för lastström från 20 till 250 A och nätspänning upp till 500 V.

En annan nyhet är att alla JUMOs tyristorenheter i framtiden kommer att vara försedda med ett nytt, Ethernet-baserat kommunikationsprotokoll. Det nya gränssnittet gör överföring av data  snabbare, vilket gör det möjligt att kontinuerligt överföra processdata som belastningsström, belastningsspänning och impedans. Dessutom utvärderas data rörande energiförbrukning samt diagnostikfunktioner för till exempel nätspänningsfluktuationer, lastfel och övertemperatur.

Gränssnittets realtidskapacitet gör att flera kraftenheter kan synkroniseras i kombination med automationssystemet JUMO mTRON T. Denna kapacitet möjliggör också styrning av belastningsströmmar. Systemet styr processens totala förbrukning och reglerar tyristorenheternas individuella utsignaler så att de fördefinierade strömgränserna inte överskrids. Därmed undviks energitoppar och elkostnaden blir lägre.

 

JUMO Mät- och Reglerteknik AB
Lilla Garnisonsgatan 33
254 67 Helsingborg
Helsingborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562711712

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.047