23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Många EC-fläktar med AxiTop i nybyggt kyllager i Sydafrika

Det effektiva luftkonditioneringssystemet ser till att temperaturen alltid ligger på önskad nivå.

När butikskedjan Woolworth byggde ett nytt kyllager i Kapstaden ställdes höga krav på kylanläggningen. En viktig del av lösningen blev en effektiv kombination av ett stort antal EC-fläktar från ebm-papst försedda med utloppsdiffusorn AxiTop.

Woolworths nybyggda kyllager ligger i Montague Gardens som är ett industriområde i Kapstadens förorter. Många av årets dagar kan det vara över 40 grader varmt vid middagstid. I det nybyggda kyllagret, som också är ett logistikcenter, hålls dock temperaturen på svala två plusgrader vilket också är ett krav då det handlar om hantering och lagring av färska livsmedel och råvaror. Stora mängder kylda råvaror levereras från regionala leverantörer och ompackning sker sedan för leverans till Woolworths butiker i och runt Kapstaden. Under arbetet på lagret måste en jämn kylkedja upprätthållas vid varje tidpunkt under hanteringen. Ett effektivt luftkonditioneringssystem ser till att temperaturen alltid ligger på önskad nivå, och ett stort antal EC-fläktar samt AxiTop har en viktig roll i den lösning som tagits fram för lagret.

Trots sin låga ljudnivå genererar EC-fläktarna i kombination med AxiTop ett så starkt luftflöde att Mainstream Refrigeration kunde installera luftkylda kondensatorer på taket. "Alternativet skulle ha varit vattenkylda, men eftersom vi ville spara så mycket vatten som möjligt skulle det inte ha varit ett bra val sett ur miljösynpunkt. Dessutom kan vi reducera energiförbrukningen....

Läs hela artikeln här!

ebm-papst AB
Äggelundavägen 2
175 62 Järfälla
Järfälla kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561769513

Tipsa en kollega

0.032