23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

AP&T:s produktionslösningar för presshärdning går starkt i Italien

AP&T fortsätter att förstärka sin dominerande position på den italienska marknaden för presshärdning.

Nyligen beställde bildelstillverkaren U.form sin andra presshärdningslinje från AP&T. Orsaken är en ökad efterfrågan på lättare och starkare fordonsdetaljer från Fiat Chrysler Automobiles (FCA), som själva har fem presshärdningslinjer från AP&T sedan tidigare.

Den italienska bilindustrin satsar intensivt på att sänka fordonsvikt och förbättra säkerhet med hjälp lättare och starkare material, alltså precis de egenskaper som är kännetecknande för presshärdat stål. För att möta den växande efterfrågan beslutade bildelstillverkaren U.form för ett par år sedan att bygga en helt ny anläggning för produktion av presshärdade detaljer i Castellato på italienska östkusten.

– Efter en noggrann analys valde vi AP&T som samarbetspartner och leverantör av produktionslösning. De har den kompetens och erfarenhet som vi behövde för att möta kraven från Fiat Chrysler Automobiles och förverkliga vårt viktiga projekt, säger U.forms vd Renzo Triaca.

U.forms första presshärdningslinje med en 1200-tons ODEN-press, ugn, automationsutrustning och kontrollsystem installerades i oktober 2015. Den används nu för produktion av A-stolpar, B-stolpar och olika förstärkningsdetaljer till bland annat Alfa Giulia och Maserati Levante. Än så länge utnyttjas bara en del av den tillgängliga kapaciteten. Men när tillverkningen av Alfa Romeos nya modeller, som har en avsevärt större andel presshärdade detaljer, startar i slutet av året väntar en uppskalning av produktionen. Därför beställde U.form nyligen ytterligare en komplett produktionslinje från AP&T, identisk med den första.

– Den nya linjen ska vara klar att ta i drift i slutet av året och 2017 kommer vi att köra produktionen för fullt, säger Renzo Triaca.

Kort om U.form

  • Tillverkar presshärdade bildetaljer.
  • Bildades 2013, verksamheten startade 2014.
  • Ligger i Castellato på italienska östkusten ca 200 km från Rom.
  • Ägs av PCM Srl (ingår i samma koncern som verktygstillverkaren Susta Srl) och bildelstillverkaren Metalmeccanica Tiberina.

 

AP&T
Box 32
Rönnåsgatan 3A
523 21 Ulricehamn
Ulricehamns kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562884667

Kontaktperson

HS
Helén Sallander
Senior Advisor/Marketing and Sales
+46 10 471 3858 helen.sallander@aptgroup.com

Tipsa en kollega

0.079