23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Nytt ultraljudsinstrument från Proceq

KmK Instrument introducerar Proceq Flaw Detector 100 för full flexibel inspektion av t ex gjutgods, smiden, och maskindetaljer, ämnen, stänger och grovplåt, tunnplåt, band och tråd, rör, svets- och lödfogar samt kompositmaterial

Nya Proceq Flaw Detector 100 från schweziska Proceq är ett högteknologiskt ultraljudsinstrument med full flexibilitet.

Grundfunktionen, med konventionell UT provning, kan enkelt uppgraderas till Ultrasonic Time of Flight Diffraction (TOFD) för inspektion av tjockare komponenter och Phased Array (PA) för inspektion av vidare områden.

Instrumentet erbjuder en mycket omfattande provning och innehåller alla populära defekt/fel förstoringstekniker såsom DGS, DAC, AVG, TGC och AWS. Tack vare A, B, C, True Top och End Scans kan operatören verkställa provningen för en mängd olika tillämpningar.

Programmet innehåller guider och specifik hjälp för snabba konfigurationer. Gränssnittet är enkelt att förstå och kräver minimal operatörsutbildning.

Planer för 3D skanning bidrar till att skapa inspektionsprocesser och analysera resultaten. En annan viktig funktion är att få ner bandbredden till 200 kHz för att testa mer "attenuativa" material. Dessutom, de 450 volt som sänds till sökaren tillåter operatören att faktiskt "se" mer på skärmen.

Instrumentet levereras med ett robust IP66 hölje med skyddade anslutningar och har låg vikt för enkel portabel inspektion. 

Hela produktlinjen via KmK Instrument

KmK Instrument arbetar med oförstörande provning och har hög kunskap och lång erfarenhet inom området. Företaget är sedan flera år exklusiv generalagent åt Proceq på den svenska marknaden, med inriktning på Metall, och kommer att erbjuda och sälja hela produktsortimentet, inklusive service, support och kalibreringar. KmK är sedan en tid tillbaka auktoriserad Servicecenter åt Proceq i Norden.

Kontakta KmK Instrument i Västerås för utförligare information. Tel. 021-150 160. 

Kort om KmK instrument AB

KmK Instrument grundades år 1994 och är ett agentur- och kunskapsföretag inom mätning, provning och kontroll med fokus på specialistkompetens inom områden Mätteknik, Materialprovning och Oförstörande provning (OFP/NDT). Som en etablerad helhetsleverantör sedan år 1994 så hjälper vi kunderna med support och service genom hela processen. Under de första 22 åren har vi grundlagt en stabil kundbas med hög kundnöjdhet inom svensk stål-, tillverknings-, verkstads- och fordonsindustrin. Företaget har 10 anställda med kontor och democenter i teknikstaden Västerås.

 

KmK instrument ab
Regattagatan 8A
723 48 VÄSTERÅS
Västerås stad
Sverige
VAT nummer: SE5564824729

Kontaktperson

Anders Vallenfjord
VD, OFP & Materialprovning
anders.vallenfjord@kmk-instrument.se

Tipsa en kollega

0.031