23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

X-märkta franska grönsaker

Grönsaker kan förena människor.

Att Bonduelle-gruppen sedan 1978 fanns i den franska regionen Aquitaine blev orsaken till ett Joint venture med namn Soléal . En historisk sammanslutning där syftet var att bibehålla, utveckla och stärka grönsaksindustrin i franska "South West", för att bättre stå emot internationell konkurrens. BMI-Axelent fick i uppdrag att ordna maskinsäkerheten.

Soléal sysselsätter årligen 210 permanent anställda tillsammans med 650 säsongsanställda (juni till oktober). Varje år förvandlas ungefär hälften av odlingsytorna i "South West" tack vare Soléal till grönsaksodlingar bestående av 12 000 hektar majs, bönor och gröna ärtor.

Soléal bedriver stora produktionsanläggningar i Landes Labenne och Bordères med en total kapacitet av 165 000 ton grönsaker, såväl konserverade som frysta.

Säkerheten står i fokus
Alla tillverkade grönsaker marknadsförs av Bonduelle, ett världsledande företag inom grönsakssektorn. Bonduelle arbetar hårt för att att skapa de bästa förutsättningarna för både hälsa och arbete i såväl odling och produktion som för slutkonsument.

Företaget lägger stor vikt vid säkerhet och har därför implementerat detta i sin affärsstrategi samt i en årlig säkerhetsrelaterad investeringspolicy.

Säkerhetssamordnaren på Bonduelle berättar:
"Vårt produktionslinje med 3/1 sterilisering är ett mycket farligt område. Efter en riskanalys kunde vi konstatera att det helt enkelt var vår plikt att ersätta denna farliga produktionslinje med en ny säkrare."

BMI-Axelent uppfyllde våra krav
"Vi kontaktade BMI Axelent, som tidigare via en leverantör installerat X-Guard på linjerna 7 och 8. För oss var det viktigt att säkerheten överensstämde med normerna, följde säkerhetsavstånd enligt ISO13857, att nätmaskorna var av rätt storlek och att vi kunde lösa såväl höjden på maskinskydden som tillträde för maskinoperatörer i riskområdena."

Snabbheten är avgörande
"Vår produktion är igång 24 timmar om dygnet 7 dagar i veckan under perioden majs och gröna bönor. När akuta situationer uppstår måste lösningen kunna utföras mycket snabbt. X-Guardsystemet möjliggör en extremt snabb frisättning av panelerna och inga särskilda verktyg än X-Key behövs. Av samma anledning är alla våra dörrar säkrade av anti-klämsystemet Axelent X-Lock.

En trevlig bonus som vi själva upptäckte, var att eftersom varje panel kan justeras mellan sina två stolpar, kunde vi enkelt anpassa maskinskydden trots att våra golv lutar."

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.125