23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Maersk Line utrustar containerfartyg med onlinesystem från SPM

Världens största rederi inom containerfrakt, danska Maersk Line, har valt onlinesystemet Intellinova Compact, från SPM Instrument, för tillståndskontroll av generatorer och generatorlager.

I samarbete med sin danska distributör Idekon Technology ApS har SPM Instrument mottagit en order från världens största rederi inom containerfrakt, danska Maersk Line, som valt onlinesystemet Intellinova Compact för tillståndskontroll av generatorer och generatorlager.

På ett fartyg till sjöss kan avbrott i strömförsörjningen få allvarliga konsekvenser för besättningen, fartyget och lasten. Riskerna för strömavbrott måste därför minimeras med praktiskt taget alla medel. De generatorer som onlinesystemet nu övervakar används för fartygens elproduktion och klassificeras som en kritisk applikation ombord eftersom de är nödvändiga för säker operation av fartygen, särskilt i trånga farvatten.

Fem fartyg med fyra generatorer per fartyg har nu utrustats med onlineövervakning. Leveransen inkluderar hårdvara samt analysmjukvaran Condmaster Ruby Compact Edition. I avtalet har även ingått installation, driftsättning och utbildning som planerats och genomförts av SPMs serviceingenjörer i nära samarbete med Maersk Line Ship Management Services Electrical Support Team, ett team som på daglig basis gör underhåll på mer än 250 Maersk Line-ägda fartyg.

“Vi är övertygade om att implementationen av SPMs onlinesystem kommer att innebära att fartygens system för strömförsörjning alltid kan vara i drift och lämpliga åtgärder vidtas vid behov. Lagerslitage som inte beaktas i tid kan resultera i minskad luftspalt mellan stator och rotor och i värsta fall leda till mekaniska skador på generatorerna, vilket har stor inverkan på fartygens dagliga driftskostnader. Dessutom kommer onlinesystemet att minska antalet mantimmar som behövs för planerade underhållsinspektioner,” säger representanter för supportteamet.

Maersk Line och SPM Instrument har ett gemensamt förflutet. År 1965 anlitade A.P. Møller, redare och medgrundare till Maersk, en uppfinnare för att hitta en metod att upptäcka felaktiga lastpumpar innan de havererade utan förvarning. Uppfinnaren Eivind Søhoel uppfann Stötpulsmetoden (True SPM®, patenterad 1969) och SPM Instrument har varit verksamt inom sjöfarten alltsedan dess.

SPM Instrument AB
Box 504
645 25 STRÄNGNÄS
Besöksadress: Finningevägen 71
645 42 STRÄNGNÄS
Strängnäs kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561324228

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.08