23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Hexagon Metrology presenterar ett tillskott till serien av GLOBAL mätmaskiner - GLOBAL EVO

Den nya tekniken i GLOBAL EVO ger högre skanningskvalitet, kapacitet och effektivitet

Hexagon Metrology lanserar en ny koordinatmätmaskin (CMM) i den mångsidiga serien GLOBAL. Den nya maskinen är designad i samarbete med det internationellt erkända designföretaget Pininfarina, och anpassad för att erbjuda hög processhastighet och effektivitet till tillverkare som kräver noggrann taktil skanning och samtidigt kort genomloppstid.

GLOBAL EVO bygger på den pålitliga och framgångsrika GLOBAL-serien och omfattar ny teknik som ökar hastigheten utan att kompromissa med resultatet. Konstruktionen är uppbyggd kring Compass, en teknik för vibrationsdämpning som kombinerar maskinvara och inbyggd programvara och fungerar som ett dämpningssystem för koordinatmätmaskinen.

Med Compass kan maskinen effektivt kompensera för vibrationerna som de egna rörelserna skapar. Det innebär att skanningen kan utföras i högre hastighet utan att noggrannheten påverkas. Genom att kombinera Compass med den inbyggda programvaran Scan Pilot som garanterar stabila och snabba mätningar även när det är okända profiler som skannas kan GLOBAL EVO garantera ett optimalt skanningsresultat.

GLOBAL EVO är den första koordinatmätmaskinen som har Fly2 Mode – den nya generationen av optimerad rörelsestyrning från Hexagon Metrology. Genom att automatiskt beräkna och implementera den mest effektiva vägen mellan två punkter, kan Fly2 Mode garantera smidiga rörelser och minska programkörningstiden.

”GLOBAL EVO handlar helt och hållet om att spara – både tid och pengar”, berättar Anna Maria Izzi som är Bridge CMM Product Manager på Hexagon Metrology. ”Tekniken inuti är konstruerad för hög hastighet och erbjuder skanning med den bästa kvaliteten och kapaciteten i sin klass. Den minskar tiden som läggs på mätning och har dessutom vår nya energibesparande funktion Eco Mode som standardutrustning för att minska den totala driftskostnaden. Med GLOBAL EVO har vi konstruerat en koordinatmätmaskin som stöder tillverkarna i sin strävan att öka produktiviteten samtidigt som kvaliteten bibehålls.”

GLOBAL EVO kan beställas omgående från Hexagon Metrologys lokala säljbolag och representanter. Maskinen presenteras för allmänheten på EMO 2015 i Milano, Italien. Evenemanget pågår 5–10 oktober på Milano Rho och Hexagon Metrology hittar du i hall 7, monter E 19-F09.



Om Hexagon Metrology
Hexagon Metrology erbjuder ett omfattande sortiment av produkter och tjänster för alla applikationer inom industriell mätteknik för industriområden, som fordon, flygteknik, energi och medicin. Vi tillhandahåller åtgärdsgrundande mätinformation som kunderna har nytta av under hela produktens livslängd – från utveckling och design till produktion, montering och slutinspektion.

Med över 20 produktionsanläggningar, 70 Precision Centres för service och demonstrationer och ett nätverk av över 100 distributionspartner på fem kontinenter kan vi hjälpa kunder över hela världen att ta kontroll över tillverkningsprocesserna, höja kvaliteten på produkterna och öka effektiviteten på anläggningarna.

Hexagon Metrology är en del av Hexagon (Nordic exchange: HEXA B). Hexagon är ledande global tillverkare av tekniker för design, mätning och visualisering, som gör det möjligt för kunderna att utforma, mäta och positionera objekt och behandla och presentera data.



För mer information, vänligen kontakta:
marketing.se@hexagonmetrology.com
Hexagon Metrology Nordic AB
Postadress:
631 81 Eskilstuna
Besöksadress:
Filargatan 3, 632 29 Eskilstuna
Sverige

Carl-Johan Hallenborg, Marknad- och försäljningschef
Telefon: +46 16 160808

Charlotta Swan, Marknad- och försäljningsassistent
Telefon: +46 16 160855
http://www.hexagonmetrology.se/GLOBAL-EVO_1871.htm

Hexagon Metrology Nordic AB
Svista 7
635 02 Eskilstuna
Eskilstuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE5566019773

Kontaktperson

HJ
Henrik Jansson
Sales & Marketing
henrik.jansson@hexagon.com

Tipsa en kollega

0.031