23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Industriell styrteknik på järnvägar

6-8 oktober 2015- Pilz kommer på Nordic Rail 2015 i Jönköping att ställa ut ett speciellt styrsystem för järnvägsområdet.

Som en komplett automationsleverantör kommer Pilz att fokusera på R-serien från automationssystemet PSS 4000, vilket överensstämmer med de höga kraven enligt Cenelec och SIL 4. PSS 4000-R kan användas för att lösa kontrolluppgifter på spåret, på tåget och på andra järnvägsrelaterade applikationer.

"Pilz är en kompetent samarbetspartner för industriell säkerhetsteknik för järnvägar. Vårt universella programmerbara säkerhetssystem är väl lämpat för att möta de högsta säkerhetskraven inom järnvägstekniken och inom transportsektorn", säger Renate Pilz, ordförande i styrelsen för Pilz GmbH & Co. KG .

På Nordic Rail kommer Pilz att presentera den speciella R-serien (R = railway) som ingår i automationssystemet PSS 4000, som uppfyller de särskilda krav som ställs inom järnvägstrafiken. Det universella programmerbara säkerhetssystemet är robust mot elektromagnetiska störningar, extrema temperaturer och den mekaniska belastning som normalt förekommer i järnvägsmiljön. Modulerna i automationssystemet PSS 4000-R har Cenelec godkännande i enlighet med bland annat, EN 50121, EN 50126, EN 50129 och
EN 50155. Produkterna i PSS 4000-R-serien har redan de järnvägsspecifika säkerhetsgodkännanden som krävs och hela programmet är SIL 4-kompatibelt.

PSS 4000 används redan över hela Europa i en mängd olika järnvägsapplikationer. Som exempel övervakar säkerhetssystemet PSS 4000-R obevakade plankorsningar eller utför linjekontroll och kommunikationsuppgifter.

Med standardiserade, branschbeprövade lösningar från Pilz, kan våra kunder minska sitt beroende på egna unika järnvägslösningar och minska arbetet med certifiering och godkännande. Möjligheten att "kapsla in" funktionsblock och programmeringskod, samt tillgången på blockorienterat programmeringsspråk, hjälper också till att minska ingenjörsarbetet avsevärt.


Pilz ställer ut i Hall B, monter B05:60.

Läs mer här: www.elmia.se/nordicrail


Som familjeföretag har Pilz en mer än 65 år gammal tradition. Vår närhet till kunden upplever ni i alla områden – Pilz övertygar genom personlig rådgivning, hög flexibilitet och tillförlitlig service. Över hela världen, dygnet runt, i 31 dotterbolag och filialer samt 21 handelspartner på alla kontinenter. Med över 1 900 medarbetare, som var och en arbetar som ambassadör för säkerhet, ser vi till att det mest värdefulla kapitalet på ert företag – era medarbetare – kan arbeta säkert och skyddat.

Tekniskt, personligt, ekologiskt och ekonomiskt – dessa är de fyra automationsdimensioner, som märket Pilz som "säkerhetsambassadör" erbjuder människor, maskiner och miljö.

Pilz Skandinavien K/S, dansk Filial
Smörhålevägen 3
434 42 Kungsbacka
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5020506183

Kontaktperson

PF
Patrik Frivold
Area Sales Manager
+46 0300-139 90 p.frivold@pilz.dk

Tipsa en kollega

0.047