23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Simulering och offline-programmering utan några konstigheter

Simulering och offline-programmering av robotbaserad automatisering ger stora fördelar när det gäller kvalitet, resurser, kostnader och tidsgränser.

Användningen av simulering och offline-programmering särskilt intressant för tillverkande företag med frekventa produktförändringar.

Kapacitetsutnyttjandet och cykeltider kan också optimeras. Yaskawa har därför utvecklat MotoSim, ett programvarupaket speciellt för MOTOMAN robotsystem. Det använder samma kinematiska modell som styrsystemet och därmed förenklar därför driften. Med licensen följer 3D-modeller för alla robotar, lägesställare, svetspistoler, åkbanor mm.

Virtuell simulering av robotbaserade system och processer ger viktiga fördelar inte bara när det gäller planeringen, utan också vid igångkörning och drift. Den gör det möjligt att undvika kostsamma fel och se till att produktionsresurserna utnyttjas mer effektivt.

Förutsättningen är att mjukvarulösningen tar hänsyn till robottekniska parametrar, och förhållandena i det verkliga robotsystemet. Det gör MotoSim EG VRC (Enhanced Graphic - Virtual Robot Control). Mjukvaran är utvecklad av Yaskawa för simulering och offline-programmering av MOTOMAN robotsystem. MotoSim stöder dessutom samtliga generationer av robotstyrsystem, från ERC, som lanserades redan 1988, till de allra senaste som FS100 och DX200.

YASKAWA Nordic AB
Box 504
Besöksadress: Spångatan 4
Leveransadress: Verkstadsgatan 2
385 25 TORSÅS
Torsås kommun
Sverige
VAT nummer: SE5591369773

Tipsa en kollega

0.047