23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Svetsa som en världsmästare

Att länka samman teoretisk branschkunskap och praktisk tillämpning: det är målet för DVS CONGRESS och DVS EXPO 2015 i Nürnberg.

Från 15 till 17 september 2015 föreläser experter och unga förmågor på DVS CONGRESS om teknik för fogning, skärning och ytbehandling. Parallellt med detta kan besökarna ta del av information om produkter och tjänster inom området på DVS EXPO. En av årets tyngdpunkter för branschsammankomsten och -utställningen är temat ”Robotar i svetstekniken”.

KUKA Roboter GmbH visar i Nürnberg upp svetsprecision utan motstycke med vår KUKA KR 5 arc, en KUKA-robot för låga bärlaster. Denna precision kommer också utgöra skillnaden mellan seger och nederlag i branschorganisationen DVS:s (Deutscher Verband für Schweißen und verwandte Verfahren e.V.) första robotsvetsningstävling.

15 och 16 September möts deltagarna i programmering, inlärning och svetsning. 24 operatörer från alla åldersgrupper och branscher kommer att kunna delta i tävlingen och testa sitt kunnande, bland annat på en KR 5 arc med Fronius som strömkälla. Varje operatör får svetsa upp till tre provstycken och sedan välja vilken som ska lämnas in för poängsättning. Jämte den praktiska delen av kraftmätningen sätts även deltagarnas fackkunskaper på prov. Med flervalsfrågor testas deras kunnande kring robotar och svetsteknik.

Deltagarna belönas med en prövning av operatörer och installatörer enligt DIN EN ISO 14732 (DIN EN 1418). För de som kommer på första, andra och tredjeplats väntar dessutom fina priser och presentkort på utbildningar hos den internationella svetstekniksammanslutningen GSI (Gesellschaft für Schweißtechnik international) och respektive robottillverkare för varje kombination av robot och strömkälla. Tävlingens segrare tillkännages på kvällen den 16 september.

Information om villkoren för deltagande och om anmälan finns på www.dvs-ev.de/roboter.

Även utanför tävlingen visas flexibiliteten, banprecisionen och de höga kvalitetskraven hos KR 5 arc upp i programmerings- och svetsdemonstrationer i KUKAs monter. Kongressen ”Roboter 2015” som går av stapeln den 16 och 17 september handlar om den senaste tekniken och om användarorienterade systemlösningar.

Mer information om DVS CONGRESS och DVS EXPO finns på www.dvs-congress.de/2015 och www.dvs-expo.com.

KUKA Nordic AB
A Odhners gata 15
421 30 Västra Frölunda
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5562540723

Kontaktperson

CA
Carola Andersson
Marknadsansvarig
+46 708327068 carola.andersson@kuka.com

Tipsa en kollega

0.047