23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

”Nu får jag möjlighet att jobba med ekonomi i ett nytt perspektiv”

Lars Axelsson är ny controller på Axelent.

Under våren har vi fått möjlighet att lära känna vår nya controller Lars Axelsson lite bättre. Lars kommer att ta över efter Anna- Greta och vi ser nu stora möjligheter att utveckla Axelent Group tillsammans med honom. Vem är då Lars Axelsson?

Lars Axelsson, controller på Axelent från och med juli 2015
”Jag är en 44-årig tvåbarnspappa som bor i Värnamo med min fru, Jenny, och våra två pojkar Edvin, 12, och Linus 10 år. De senaste 17 åren har jag jobbat på EY (Ernst & Young) i Gislaved och Värnamo. Där har jag framförallt haft rollen som kundansvarig revisor. Det har inneburit att jag jobbat med revision av ett stort antal bolag inom många olika branscher. Jobbet som revisor innebär också att man får hjälpa kunderna med mycket frågor inom redovisning, beskattning och vara ”bollplank” för ägare och ekonomichefer i många frågor.”

Vad lockade dig hos Axelent
”Jag kände att det var dags för en förändring i mitt yrkesliv och ville få möjligheten att jobba med ekonomi ur ett lite annat perspektiv. Mitt mål var att hitta en företagsgrupp som gärna hade internationell inriktning med mer än ett bolag. Att bolagets ägare har en lokal förankring och själva driver bolaget tycker jag också är positivt och viktigt.”

Expansivt bolag som lyckats
”Min bild av Axelent, utan att känna det närmare, var att
det är ett bolag som lyckats väl och som är expansivt. Därför tyckte jag att möjligheten att få anta utmaningen som denna tjänsten innebär inte gick att tacka nej till.”

Hur ser din utmaning i din nya roll på Axelent ut?
”Jag ser en utmaning i att, med de erfarenheter jag har med mig från att ha jobbat med många olika företag, få vara med och bidra till att fortsätta den positiva utveckling som Axelent haft under många år. För mig personligen är det naturligtvis också en utmaning att ”byta sida” från att ha varit den som granskar till att istället vara den som är med och genomför och upprättar redovisningen och bokslut.”

Vad triggar dig i ditt arbete?
”Det som triggar mig i jobbet är att ständigt utvecklas och lära nytt, men även att få se att man tillsammans genomför ett jobb eller projekt på ett bra sätt som tillför bolaget ett mervärde.”

Vad brinner du för inom din profession?
”Att på ett effektivt sätt se till att företaget håller en
hög kvalitet på sin redovisning. Detta tycker jag är en förutsättning för att kunna fungera som beslutsunderlag för bolagets ledning och ägare.”

Vad är ”god” ekonomi i ett företag och hur kan en sådan öppna möjligheter i ett företag som vill växa?
”Ett företag med god ekonomi, som Axelent, skapar goda förutsättningar på flera områden. Det ger en styrka för fortsatt expansion, trygghet för såväl kunder som leverantörer i affärer och samarbeten, och är även en viktig del i att betraktas som en trygg och attraktiv arbetsgivare. Ett företag med god ekonomi har naturligtvis fördelar i jämförelse med andra bolag då det gäller möjligheterna att fatta beslut om sådant som investeringar och förvärv. Det ger en större handlingsfrihet.”

Vad gör du när du inte jobbar?
”Det blir mycket tid med familjen. Jag gillar att motionera genom löpning och skidåkning och har en del engagemang i föreningsliv. Sedan något år tillbaka har jag även fått förmånen att hjälpa till som ledare inom scoutingverksamhet.”

Axelent Group
Kävsjövägen 17
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562315191

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.063