23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tebis Version 4.0 del 2 – Showtime!

Nedräkningen har börjat – håll dig uppdaterad med de senaste nyheterna om Tebis 4.0. Aktuella teman: automatiserad förberedelse av mindre detaljer, enklare och snabbare Reverse Engineering samt ett sofistikerat gränssnitt med nya språkmöjligheter.

Automatiserad förberedelse av mindre detaljer
Med Tebis Version 4.0 är det nu ännu enklare att tillverka mindre detaljer – såsom klippstål, präglingsstämplar, insatsstål eller plåthållare. Genom en automatiserad process kan man kombinera präglingsytorna och soliddata från de individuella delarna – som vanligtvis är separata – till en exakt solid. Denna solid motsvarar exakt den färdiga detaljen, så man kan skapa program utan extra arbetsmån som annars krävs för kompensering av ojämn luftspalt eller plåttjocklek. Tebis räknar ut en komplett yta från alla väggtjocklekar och arbetsmåner. Samtidigt erhålls konturytor och nödvändiga frigångar automatiskt. Man behöver heller inte längre bekymra sig för förlängningsytor, faskonturer eller täckytor för borrhål.

Tack vare den standardiserade processen sparar man avsevärt med tid och reducerar risken för fel samtidigt som man erhåller en rad andra fördelar. Tebis tillverkningsmallar lagrar all nödvändig information för att skapa kompletta program för både första och andra uppspänningen. Både offset och arbetsmån är integrerad i tillverkningsmallarna och behövs inte längre tas hänsyn till vid simulering och bearbetning.

Redan medelstora verktygstillverkare behöver tillverka tusentals mindre detaljer årligen – vilket innebär att tusentals processer kan förbättras när man frigör potentialen av standardiserad tillverkningskonstruktion. Oavsett om produktionen består av gjutgods, halvfabrikat, nyproduktion eller reproduktion så kommer man garanterat erhålla stora fördelar med denna nya processlösning. Tebis V4.0 uppfyller även kraven hos legotillverkare.

Snabbare och enklare Reverse Engineering
Vi har gjort en omfattande utökning av vår lösning för Reverse Engineering till att omfatta även de specifika kraven vid konstruktions- och tillverkningsprocesserna. Man kan halvera nödvändig tidsåtgång för Reverse Engineering för både ytor av tillverkningskvalitet och ytor av konstruktionskvalitet. För första gången kan man transformera scannade fordonsmodeller till ytmodeller med konstruktionsytor i skala 1:1 på bara 50 timmar – och man behöver bara 25 timmar för samma uppgift med tillverkningskvalitet.

Denna prestandaökning är möjlig endast genom innovativ teknologi. Till exempel den nya teknologin för ytapproximation som automatiskt anpassas till segmenteringen för att säkerställa mjukast möjliga ytor samt optimala övergångar. Tebis V4.0 visar segmentering och formavvikelser samtidigt, i realtid, så man kan direkt avgöra och påverka resultatet av ytgenereringen.

Genom sin mångfald av automatiska funktioner – såsom inbyggd igenkänning av knäckar i trådmodellen (enligt användarens toleransinställningar) och direkt generering av skarpkantade ytövergångar – snabbar Tebis V4.0 upp konstruktionen av komplexa ytor.

Det har blivit mer flexibelt att rekonstruera med Tebis V4.0 då användaren när som helst kan välja mellan att rekonstruera baserat på referensobjektet eller rekonstruera helt fritt. Dessutom synkroniserar systemet automatiskt alla trimkanter och begränsningskurvor med stor precision så fort ytorna förändras.

En ny funktion för kurvoptimering med integrerad 3D-modellering hjälper användaren att skapa trådmodeller av klass A-kvalitet med G2-övergångar och C3-kontinuitet.

Tebis V4.0 innehåller utöver dessa fundamentala teknologier 17 andra nya funktioner för att skapa och redigera konstruktionselement. CAD-konstruktion och Reverse Engineering gynnar således varandra med oöverträffad effektivitet.

Ett sofistikerat flerspråkigt gränssnitt
Med Tebis Version 4.0 erhåller man inte bara ett helt rekonstruerat användargränssnitt, det är även ”mer internationellt” med elva olika språkval. Nya språk inkluderar kinesiska, japanska och ryska. Med denna mångfald ger Tebis en bred bas för att stödja dig som en global aktör. Etablera nya kontakter, underlätta samarbete i globala processer och utnyttja Tebis internationella potential. Tebis V4.0 undanröjer språkbarriärer och skapar kontakter i CAD/CAM-världen.

Tebis Scandinavia AB
Backa Bergögata 18
422 46 Hisings Backa
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5564486248

Kontaktperson

TSA
Tebis Scandinavia AB
+46 700 17 40 info@tebis.se

Tipsa en kollega

0.046