23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tebis Version 4.0 del 1 – NC-automatisering, trokoidal hantering av fullt ingrepp och maskintid

I slutet av förra året introducerade vi det nya användargränssnittet för Version 4.0. Många av besökarna på mässan Euromold i november var intresserade av att se programvaran i aktion och de blev riktigt imponerade.

Men det är inte bara den nya designen på programvaran som sticker ut – den innehåller även en uppsättning med nya CAD- och CAM-funktioner som har skapats för att ytterligare effektivisera era processer. Här är några av de senaste fördelarna inom NC-automatisering, trokoidal hantering av fullt ingrepp och maskintid.

NC-automatisering
Vi har återigen avsevärt utökat automatiseringsprocessen vid NC-programmeringen. Vid 2.5D-fräsningen finns numera elementfeatures som beskriver plana ytor (MPLAN), konturer (MCONT), vertikala ytor (MVERT) och komplexa fickor (MPOCK). För de insatta: uttrycken inom parentes avser motsvarande Tebis bearbetningsfunktion. Dessa fuktioner kan numera erhålla all nödvändig information för bearbetning direkt från features. Fördelen för användaren är uppenbar: med standardiserade variabla bearbetningssekvenser (NCSet) som man definierar i Tebis och med den nya redigeringsfunktionen (MFEAT) kan man färdigställa NC-programmeringen av komplexa detaljer med endast några få knapptryckningar.

Man kan även använda elementfeatures inom 3+2-axlig fräsning för att definiera önskad bearbetning. Här har man fördel av den enkla och processäkra selekteringen av komponenter med motsvarande automatiska val av element.

Den kompletta simuleringen och kollisionskontrollen av bearbetningen som är direkt integrerad i Tebis säkerställer problemfri bearbetning i NC-maskinen.

Trokoidal hantering av fullt ingrepp
Den nya funktionen för fullt ingrepp undviker att verktyget omsluts helt av material. Beroende på maximalt ingrepp, som definieras för varje enskilt verktyg i skärdatan, så anpassar systemet automatiskt verktygsbanans layout till geometrin i situationer där fullt ingrepp annars uppstår.

Denna funktion finns tillgänglig för både 3+2-axlig grovbearbetning (RPLAN) och 2.5D-fräsning (MPLAN, MCONT, MPOCK).

För användaren innebär denna nya funktion en stor fördel då NC-beredningen blir ytterligare automatiserad tack vare den optimala kontaktinformationen från verktygsbiblioteket. Snabb, pålitlig bearbetning med högmatningsfräsar kortar avsevärt maskintiderna samtidigt som man minskar risken för verktygsbrott och maskinstillestånd. Mindre verktygsförslitning förlänger verktygens livslängd, minskar antal verktygsbyten och minskar samtidigt kostnaderna.

Maskintider
För att säkerställa att fleropmaskinerna körs utan avbrott kan Tebisanvändarna verifiera sina bearbetningsoperationer genom att testa dem med virtuella maskiner. Dessa virtuella maskiner har utökats med en beräkning av körtiden. Med hjälp av maximal hastighet och acceleration för varje axel kan systemet räkna ut körtiden för varje enskilt NC-program. Funktionen tar även hänsyn till styrsystemets maximala processhastighet, antal NC-block som beräknas i förväg av styrsystemet samt maskinmakron. Lättöverskådlig visning av hela bearbetningstiden i arbetsplaneraren ger ett mycket bra underlag för tillverkningsplaneringen och möjliggör bättre utnyttjande av maskinerna.

Tebis Scandinavia AB
Backa Bergögata 18
422 46 Hisings Backa
Göteborgs stad
Sverige
VAT nummer: SE5564486248

Kontaktperson

TSA
Tebis Scandinavia AB
+46 700 17 40 info@tebis.se

Tipsa en kollega

0.047