23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Troax 60 år

Troax firar 60 år med en position som världsledande tillverkare av skyddande nätpaneler till industri, lager och förråd.

Entreprenörer

Historien började 1955 med fyra bröder och deras framtidstro. De bodde i en röd stuga i hjärtat av Småland, en bygd som blivit känd för obändig entreprenörsanda och hjälpsamhet – det man brukar kalla för Gnosjöanda.

Här startade bröderna Erik, Helge, Sven och Folke en liten verkstad, som genom hårt arbete och enkla, men smarta, innovationer växte till en hel industri. Och den fortsatte att växa, under namnet Troax.

Börsnoterat

60 år senare är vi ett börsnoterat företag med 400 anställda i 31 länder och med lokal närvaro på alla de marknader där vi är representerade. Våra produkter finns på arbetsplatser och i bostäder över hela världen, där de fyller en viktig funktion genom att skydda människor ,egendom och processer.

Vår tillverkning expanderar och finns numera även i England, Italien och Kina. Men hjärtat av vår verksamhet finns fortfarande i Småland, på samma plats intill den röda stugan där bröderna en gång startade.

Utveckling

Här finns nu världens största och mest effektiva anläggning för tillverkning av nätpaneler till industri, lager och förråd. Det kunde bröderna knappast förutsett för 60 år sedan. Ändå var det deras framtidstro som gjorde det möjligt.

Tack, för insikten att stora företag måste byggas på framtidstro. Vi fortsätter att bygga ut och expandera.

Troax Nordic AB
Tyngel
335 04 Hillerstorp
Gnosjö kommun
Sverige
VAT nummer: SE556093571901

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.063