23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Liten tråddetalj kan ge stor avlastning i vården

En enkel krok kan underlätta lyftmoment inom vården vid exempelvis toalettbesök enormt. Intresset är stort för den patenterade produkten ”Garment Lifter” som kan bli en storsäljare internationellt. Lesjöfors står bakom produktionen av tråddetaljen.

Karlstadbaserade företaget Benwin Care har tagit fram produkten som är gjord i ett enda stycke tråd i ett slätt rostfritt material utan vassa kanter. I båda ändar finns en krok som fästs i övre respektive nedre del av överkroppens plagg. På detta sätt behövs inga extra händer eller besvärliga manövrar för att hålla undan kläder vid toalettbesök. Uppfinnaren Bengt Winner fick idén efter att ha vårdat sin sjuka hustru i hemmet.
- Jag ser stora fördelar för personal inom vård och omsorg där man med detta hjälpmedel bland annat kan klara vissa moment på en person i stället för två. Även anhöriga som vårdar sjuka i hemmet kan ha stor nytta av den, säger Bengt Winner.

Enkel men genial produkt
Bengt Winner fick patent på sin konstruktion i början av 2015 och vände sig sedan till Lesjöfors som han tidigare haft kontakt med i andra sammanhang. Jan-Eric Nordh, platschef på Lesjöfors i Nordmarkshyttan, har varit ett stöd i hela processen och Bengt Winner är mycket nöjd med bemötande och slutresultat. I ett nära samarbete har en kostnadseffektiv produkt tagits fram som enkelt kan massproduceras.
- Detta är nog en av de enklare produkter vi har tagit fram, men användningsområdet är enormt och bör ha potential att bli en storsäljare även internationellt. Det är när behov och idé möter expertis inom konstruktion och produktion som geniala lösningar kan skapas, säger Jan-Eric Nordh.

Lesjöfors AB
Lagergrens gata 2
652 14 Karlstad
Karlstads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560013251

Kontaktperson

Tipsa en kollega

0.031